MedWatch

GSK-chef: Ansatte har snydt både os og Kina

Chefen for det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline (GSK), Sir Andrew Witty, mener, at ledende GSK-medarbejdere har bedraget både selskabet og de kinesiske sundhedsmyndigheder.

Ifølge direktøren er det endnu for tidligt at sige noget definitivt om sagen, men han udtalte ifølge nyhedsbureauet Bloomberg, at ledende ansatte har bedraget selskabet og det kinesiske sundhedssystem. Udtalelserne var begrænset af den verserende efterforskning, og direktøren afviste blandt andet at svare på, hvor de fire tilbageholdte ansatte er.

Det sagde han onsdag ved en telekonference i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets halvårsregnskab, skriver Bloomberg.

Witty fastslog, at GSK-hovedkvarteret intet kendskab havde haft til nogen former for ulovligheder, samt at man havde gennemført sin egen undersøgelse i juni måned uden at have fundet tegn på korruption. Men udover den dårlige omtale ville sagen sandsynligvis påvirke koncernens salg i Kina negativt, mente direktøren.

"Vi vil sandsynligvis se en vis indvirkning på vores præstationer i Kina somkonsekvens af den nuværende efterforskning, men det er for tidligt at kvantificere begivenheden," sagde Witty ifølge Bloomberg News.

Skandalen begyndte rulle Wall Street Journal 11. juli skrev, at GSK var under efterforskning for korruption i Kina. Medicinalselskabet er efterfølgende blevet beskyldt for at have brugt næsten 3 mia. kr. på at bestikke læger til at udskrive recepter på firmaets produkter og presse priserne i vejret.

Lægerne har fået kontanter, rejser og andre goder som betaling. Seksuelleydelser i form af prostituerede er angiveligt også blevet brugt til at overtale lægerne til at udskrive recepter og sætte prisen på lægemidlerne op.

 Vækst i toppen og bundlinjefald hos GSK 

 GSK’s kinesiske neuro-center under mistanke  

 GSK lover billigere medicin efter Kina-skandale 

 GSK er forsøgskanin i kinesisk loveksperiment

 Klinisk fusk i japansk studie med Novartis-blockbuster 

 GSK dybt bekymret over kinesiske anklager

 GSK beskyldes for milliardbestikkelse

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier