GSK’s kinesiske neuro-center under mistanke

Nye problemer dukker nu op til overfladen for GlaxoSmithKline, der i øjeblikket døjer med korruptionsanklager. Denne gang drejer det sig om det neurologiske forskningscenter i Shanghai, skriver New York Times.

Der har været alvorlige tilfælde af mangler i den måde, hvorpå GlaxoSmithKline har håndteret forskningen i det kinesiske forskningscenter, der arbejder med neurologiske sygdomme. Det indikerer et fortroligt dokument, som New York Times er kommet i besiddelse af, og som stammer fra november 2011 fra en intern kontrolundersøgelse.

Blandt andet har kontrollanterne påpeget, at forskerne ikke indrapporterede resultaterne fra dyreforsøg for et lægemiddel, som allerede var i gang med at blive testet i mennesker. Den interne rapport konkluderede også, at medarbejderne på centeret ikke overvågede kliniske forsøg ordentligt og betalte hospitaler på måder, der kan ses som bestikkelse.

GSK fortæller til avisen, at der er taget hånd om problemerne, og det viser en intern undersøgelse fra 2012 også.

I forvejen er medicinalgiganten kommet i alvorlige problemer i Kina, hvor flere af selskabets medarbejdere er under beskyldninger for omfattende korruption og bestikkelse, bl.a. gennem rejsebureauer.

Også Lundbeck har et neurologisk forskningscenter placeret i Shanghai. MedWatch har talt med chefen for centret i en artikel, som du kan læse her: Skarp konkurrence om Kinas hjerne-talenter

Læs hele artiklen fra New York Times her.

 GSK lover billigere medicin efter Kina-skandale 

 GSK er forsøgskanin i kinesisk loveksperiment

 GSK dybt bekymret over kinesiske anklager 

 GSK beskyldes for milliardbestikkelse 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også