MedWatch

GSK dybt bekymret over kinesiske anklager

GlaxoSmithKline (GSK) har givet sine første pip i den lurende skandale om korruption, der er ved at ramme selskabet i Kina.

Selskabet beskyldes for at have brugt omkring 3 mia. yuan (2,8 mia. kr.) på at bestikke læger til at udskrive recepter på firmaets produkter og presse priserne i vejret.

Lægerne har angiveligt fået kontanter, rejser og andre goder som betaling. Seksuelle ydelser i form af prostituerede er også blevet brugt til at overtale lægerne til at udskrive recepter og sætte prisen på lægemidlerne op, lyder de kinesiske anklager.

Glaxosmithkline kommenterer i en email beskyldningerne med "dyb bekymring og skuffelse", refererer Bloomberg News. Selskabet lover at holde op med at bruge de rejsebureauer, der er impliceret i myndighedernes undersøgelse, og vil desuden gennemgå alle forhold til tredjeparter.

Vil samarbejde

Derudover vil Glaxosmithkline samarbejde med de kinesiske myndigheder og støtte deres kamp for at reformere sundhedssektoren, skriver Bloomberg News. Tidligere mandag oplyste de kinesiske myndigheder, at firmaet brugte rejsebureauer og andre mellemled til at bestikke embedsfolk, læger og organisationer.

Myndighederne har dokumentation for, at Glaxosmithkline siden 2007 har brugt så meget som 3 milliarder yuan eller i nærheden af 2,8 mia. kr.r til bestikkelse. Blandt andet er der overført penge til over 700 rejsebureauer. Fire af firmaets kinesiske topledere er anholdt i sagen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier