Kina: GSK indrømmer bestikkelse og skattefusk

Medarbejdere fra GlaxoSmithKline anklages for bestikkelse og skatteunddragelse i Kina, og de pågældende personer har nu indrømmet forbrydelserne, ifølge den kinesiske regering.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Direktører fra medicinalkoncernen GlaxoSmithKline kryber nu til korset og indrømmer kommercielle forbrydelser i Kina. Det oplyser den kinesiske regering ifølge Bloomberg.

Højtstående medarbejdere i koncernen har igennem et stykke tid været mistænkt for ’korruption’, uden at de kinesiske myndigheder dog har villet komme nærmere ind på anklagen. Men nu har det kinesiske ministerium for offentlig sikkerhed udsendt en pressemeddelelse på sin hjemmeside, hvori anklagerne defineres nærmere.

GSK anklages for at forsøge at udvide sine salgskanaler og øge priserne på sine produkter ved at bruge f.eks. rejsebureauer til at bestikke eller sponsere embedsmænd, lægeforeninger, hospitaler og læger, ligesom man anklages for at forfalske skattepapirer, afslører myndighederne.

GSK afviser

Samtidig fremgår det af meddelelsen, at de anklagede personer har indrømmet deres forbrydelser i en indledende afhøring.

GSK siger ifølge Bloomberg i en meddelelse, at det er første gang, de hører noget fra officiel side i sagen, og virksomheden slår desuden på, at man i en 4 måneder lang, intern undersøgelse af sagen ikke fandt nogen indikationer på bestikkelse eller korruption.

Koncernen har dog til sinde at samarbejde med myndighederne og tage enhver beslutning til efterretning.

Læs hele nyheden fra Bloomberg her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også