GSK undersøger 'forskerfusk'

Forskere fra medicinalkoncernen GlaxoSmithKline mistænkes for at have fabrikeret data til en klinisk undersøgelse i Kina, og selskabet har nu indledt en intern undersøgelse.

Medicinalgiganten GlaxoSmithKline har netop indledt en intern undersøgelse for at finde ud af, om et klinisk studie, som blev offentliggjort i tidsskriftet Nature Medicine for tre år siden og havde deltagelse af forskere fra selskabets F&U-center i Shanghai, gjorde brug af fabrikerede data. Det skriver Pharmalot.

Samtidig har man givet én af forskerne fra centeret midlertidig orlov, mens undersøgelsen foretages.

Der er mere end et dusin GSK-medabejdere tilknyttet det pågældende kliniske studie, heriblandt den direktør som står i spidsen for det kinesiske forskningscenter.

GSK bekræfter i et memo sendt til Pharmalot, at man har indledt en undersøgelse. Men hverken medicinalselskabet eller en talsperson fra det videnskabelige tidsskrift har ønsket at udtale sig yderligere om den verserende sag.

Det er anden gang på kort tid, at en stor medicinalkoncern løber ind i sådanne problemer, efter at Novartis i sidste måned måtte indrømme, at en række af deres ansatte havde ’fusket’ med kliniske resultater i Japan.

Læs også: Novartis indrømmer klinisk ’fusk’ i Japan

Link til historien fra Pharmalot her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også