MedWatch

GSK undersøger korruptionsanklager

GlaxoSmithKline er i gang med en undersøgelse af selskabets salgsmedarbejdere i Kina, som beskyldes for at have bestukket læger til at ordinere selskabets medicin over en længere årrække.

Foto: Colourbox

Den britiske medicinalgigant GlaxoSmithKline har modtaget et anonymt tip om, at flere af koncernens salgsmedarbejdere har givet penge og gaver til kinesiske læger for at disse skulle ordinere selskabets produkter til kinesiske patienter. Og ifølge Wall Street Journal er man i gang med en officiel undersøgelse af sagen.

Ifølge den anonyme kilde, som avisen har talt med, har salgspersonalet mellem 2004 og 2010 givet en række læger konsulentgebyrer, kontantgaver, samt dyre middage og rejser, til gengæld for at de valgte GSK’s produkter frem for konkurrenternes.

Den unavngivne kilde skrev til storkoncernen allerede i januar med beskyldningerne, og en talsmand for GSK bekræfter da også overfor avisen, at man er i gang med en undersøgelse af sagen.

”I løbet af de seneste fire måneder har vi brugt væsentlige ressourcer på at undersøge hver enkelt beskyldning fra denne ene, anonyme kilde grundigt, og vi har ikke fundet nogen beviser for korruption eller bestikkelse i vores forretning i Kina,” siger talsmanden.

En række problemer

Sagen er blot den seneste i en række af sager for store medicinalselskaber generelt og GSK i særdeleshed, skriver Wall Street Journal.

Således måtte den britiske koncern for nyligt indgå et milliardstort forlig i USA for at lukke en sag, hvor man var beskyldt for ulovlig markedsføring.

Og det er ikke kun på salgssiden af forretningen, at GSK har problemer. Så sent som i går kunne Medwatch berette om, hvordan selskabets havde sagt farvel til 6 kliniske forskere, som havde fabrikeret data til et klinisk forsøg.

Læs også: GSK tager afsked med forskere efter klinisk fusk

Læs hele artiklen fra Wall Street Journal her. (log-in påkrævet)

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier