MedWatch

J&J har ødelagt info om vaginalnet

En amerikansk domstol har fastslået, at Johnson & Johnson har mistet eller ødelagt flere tusinde dokumenter og computer-filer i forbindelse med de meget omtalte transvaginale net, som man skal forsvare i retten fra næste uge.

Fra starten af næste uge går de første retssager mod den amerikanske life science-gigant Johnson & Johnson pga. fejl på koncernens såkaldte transvaginale net i gang, men J&J har muligvis allerede skadet sine chancer for at vinde sagerne inden de er begyndt. Det skriver Bloomberg.

En amerikansk dommer fra West Virginia, hvor de første retssager går i gang d. 10. februar, har således fastslået, at J&J-forretningen Ethicon, som har udviklet koncernens transvaginale net, har forlagt eller ødelagt flere tusind dokumenter og computer-filer, der beskrev udviklingen af produkter helt tilbage fra 2007.

Det betyder, at sagsøgerne i de mere end 12.000 sager mod selskabet vil få lov til at gøre en jury opmærksom på de ødelagte informationer. En stor del af de mange enkelte søgsmål er blevet konsolideret til massesøgsmål.

Fejlet i stor stil

Ifølge dommeren, Cheryl Eifert, har Ethicon indrømmet, at deres system rettet mod at holde styr på dokumenterne ”har fejlet i stor stil i visse tilfælde”, men der er dog ingen indikationer på, at selskabet bevidst har forsøgt, at holde dokumenter skjult for retssystemet, skriver mediet.

Transvaginale net bruges til kvinder, som oplever såkaldt genital prolaps, også kaldet nedsynkning af underlivsorganer. Det er en tilstand, der ses hyppigt i ældre kvinder, men som også kan ramme yngre kvinder f. eks. efter en fødsel.

Et transvaginalt net bruges til at modvirke denne nedsynkning, men en del kvinder har oplevet at produkterne går i stykker eller krymper med tiden, hvilket har medført store smerter og skader. En lang række store medico-aktører er løbet ind i juridiske problemer i USA pga. disse produkter, heriblandt også danske Coloplast.

 Coloplast trækkes i retten i USA 

 Coloplast: Erstatningssager udgør ingen større trussel 

 Coloplast-retssager samles i West Virginia 

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier