MedWatch

Coloplast-rival i nyt forlig

Medicogiganten C.R. Bard har indgået forlig i en sag om skadelige bivirkninger fra selskabets transvaginale net. Det er den anden forligsaftale for C.R. Bard i forbindelse med det farlige udstyr, men koncernen står fortsat overfor 8.000 lignende søgsmål.

Foto: Colourbox

Den amerikanske medicokæmpe C.R. Bard har indgået forlig med en amerikansk kvinde, som havde trukket selskabet i retten pga. bivirkninger fra det transvaginale net – eller såkaldte mesh – Avaulta Plus. Det siger unavngivne kilder til Bloomberg.

Det er anden gang, at C.R. Bard indgår forlig i en sag om det farlige udstyr, som beskyldes for at forårsage urinvejsproblemer og skader på organer, siden en domstol i august dømte virksomheden til at betale en kompensation på 2 mio. dollar til en kvinde fra West Virginia, oplyser mediet.

C.R. Bard står overfor hele 8.000 søgsmål i forbindelse med det sundhedsskadelige udstyr, hvoraf en del dog er blevet samlet til massesøgsmål.

Ifølge erhvervsmediet er selskaberne Johnson & Johnson, Endo Health Solutions og Boston Scientific, som alle udvikler transvaginale mesh-net, blevet mødt med lignende anklager i USA - og det samme gælder for danske Coloplast.

Det meldes ikke noget om, hvor meget C.R. Bard har måttet punge ud for at indgå forlig i de to sager.

Analytiker: Erstatning ikke en retningspil for Coloplast 

Coloplast-rival taber amerikansk retssag 

Topchef: Coloplast-retssager kan tage seks år

Coloplast: Retssager i USA kan være begyndt at spøge 

Coloplast-retssager samles i West Virginia 

Læs hele artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier