MedWatch

Coloplast trækkes i retten i USA

En amerikansk kvinde har lagt sag an mod Coloplast. Hun hævder, at et af firmaets produkter har skadet hendes underliv.

Foto: Coloplast / PR

Coloplast er blevet involveret i en retssag i USA. Advokatfirmaet Parker Waichman har anlagt erstatningssag på vegne af en kvindelig klient, der hævder at være blevet skadet i forbindelse med brug af såkaldte mesh, eller finmaskede net, der bruges til restaurering af kvinders underliv.

Sagen er anlagt mod Coloplast og Mentor, hvis urologiforretning Coloplast overtog i 2006, samt Coloplasts konkurrent, American Medical System. Også Johnson & Johnson, Ethicon og Analytic Biosurgical Solutions er blandt de stævnede.

Advokatfirmaet hævder, at brug af American Medical Systems mesh Perigree System med Intepro samt Apogee System med Intepro samt Mentors Aris Trans-Obturator Tape har givet anledning til alvorlige psykiske og fysiske skader på kvinden, efter de blev indopereret i marts 2007.

Fri proces til andre kvinder

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, advarede sidste år mod brugen af mesh i nogle tilfælde af syndromet Pelvic Organ Prolapse, POP, som kvinden netop blev opereret for.

Parker Waichman har anlagt sagen ved distriktsretten i Charleston i West Virgina og tilbyder fri proces til andre kvinder, der har oplevet mesh-skader.

FDA advarede i 2008 om, at styrelsen havde modtaget over 1000 indberetninger om komplikationer i forbindelse med brug af mesh. Komplikationerne blev vurderet til at være sjældne, men alvorlige.

Sidste år meddelte FDA, at styrelsen havde modtaget yderligere 2874 rapporter om bivirkninger, og styrelsen konstaterede ved den lejlighed, at bivirkningerne ikke er sjældne, står der i pressemeddelelsen fra advokatfirmaet.

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier