MedWatch

Coloplast: Erstatningssager udgør ingen større trussel

Den juridiske direktør i Coloplast vurderer ikke, at de amerikanske søgsmål udgør nogen større økonomisk trussel.

Foto: Coloplast / PR

Coloplast er involveret i knap 50 erstatningssager i USA, hvor kvinder hævder at være blevet skadet i forbindelse med brug af såkaldte mesh, eller finmaskede net, der bruges til restaurering af kvinders underliv.

Det oplyser juridisk direktør i Coloplast, Peter Volkers, efter selskabet tidligere i juni har modtaget endnu en stævning af advokatfirmaet Parker Waichman på vegne af en kvindelig klient. De eventuelle økonomiske konsekvenser for Coloplast vurderes som beskedne.

"Det er ikke noget, vi anser for en større økonomisk trussel. Vi tager det forholdsvist roligt," siger Peter Volkers til Ritzau Finans.

En opgørelse viste i 2008, at FDA havde modtaget over 1000 indberetninger om komplikationer i forbindelse med brug af mesh. Komplikationerne blev vurderet til at være sjældne, men alvorlige. Sidste år meddelte FDA så, at styrelsen havde modtaget yderligere 2874 rapporter om bivirkninger, og styrelsen konstaterede ved den lejlighed, at bivirkningerne ikke er sjældne.

Anderledes situation for Coloplast

Det amerikanske medicinalselskab, Johnson & Johnson, trak i begyndelsen af juni fire mesh-produkter tilbage fra markedet. Coloplast har til gengæld ikke fundet anledning til at trække produkter tilbage.

"Vi er her med en fremadrettet teknologi, så situationen for os er anderledes," forklarer Peter Volkers.

Han oplyser, at erstatningssagerne endnu er ret tidligt i forløbet, så det er svært at spå om sagernes udfald. Der er tale om individuelle erstatningssager.

I pressemeddelelsen fra Parker Waichman tilbyder advokatfirmaet fri proces til andre kvinder, der har oplevet mesh-skader.

 Coloplast trækkes i retten i USA

 Coloplast vinder sag om urologipatent 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier