MedWatch

Coloplast-rival i retten i mesh-sag

Den første retssag mod den amerikanske medicokoncern Boston Scientific i en omfattende sag om såkaldte mesh-net går i gang til foråret.

Foto: Colourbox

Flere større medicoselskaber er på vej til at blive trukket i retten i en række sager om såkaldte transvaginale mesh-net, heriblandt danske Coloplast. I løbet af de seneste par måneder har bl.a. den amerikanske koncern C.R. Bard indgået forlig i et par sager, mens også Coloplast på rygtebasis er blevet sat i forbindelse med forligsforhandlinger.

Og nu har en amerikansk domstol så sat dato på, hvornår en amerikansk storkoncern, Boston Scientific, skal møde op i retten. En distriktsdomstol i staten West Virginia har sat de første af i alt 6.400 søgsmål mod Boston Scientific til at begynde d. 10 marts 2014, oplyser den amerikanske avis Worcester Business Journal.

De første fire sager mod Boston Scientific skal fungere som forsøgssager – såkaldte bellwether trials – hvor sagsøgerne vil være mellem 40 og 60 år gamle og have fået foretaget op til tre kirurgiske indgreb, skriver avisen.

I alt er der blevet rettet mere end 30.000 søgsmål mod seks forskellige producenter af de transvaginale net i USA.

Læs hele historien fra Worcester Business Journal her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier