MedWatch

Coloplast rygtes i forhandlinger om mesh-forlig

Coloplast er ifølge Bloomberg News i forhandlinger om at indgå forlig i de mangeamerikanske retssager mod selskabet om transvaginale net, også kendt som mesh.

Coloplast er sammen med fire andre mesh-producenter, Bard, Endo Health Solutions, Boston Scientific og Cook Medical, angiveligt ved at forhandle om mere end 30.000 sager, hvor patienter har lagt sag an mod selskaberne, skriver nyhedsbureauet med henvisning til anonyme kilder.

Fælles for patienterne er, at de har oplevet skader i forbindelse med de indopererede transvaginale net til behandling af nedsunket underliv og stressinkontinens. Omkring 1000 af sagerne skulle dreje sig om Coloplasts produkter.

Ulla Lundhus, pressetalsmand hos Coloplast, afviser over for Bloomberg News at kommentere det igangværende juridiske forløb.

Coloplast har tidligere flere gange understreget, at selskabet ikke venter, at sagerne vil få "væsentlig indflydelse på selskabets finansielle stilling". Coloplast er forsikret, men dækningens omfang er ukendt.

Bard tabte i august en retssag om de transvaginale net og blev dømt til at betale 2 mio. dollar i erstatning - en afgørelse, selskabet dog ville anke.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier