MedWatch

Donald Trump vil diskutere medicinpriser med demokratiske ledere

Efter et møde med to demokratiske toppolitikere melder den amerikanske præsident Donald Trump nu ud, at de snart vil mødes igen for at finde en løsning på høje medicinpriser i landet.

Donald Trump har aftalt at mødes med Demokraterne og diskutere medicinpriser i USA. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Nicholas Kamm

Kort efter et møde mellem den amerikanske præsident Donald Trump og de to demokratiske ledere Nancy Pelosi og Chuck Schumer kom der en melding fra regeringen om, at præsidenten om kort tid igen vil mødes med Demokraternes to toppolitikere for at diskutere medicinpriserne i landet.

Det Hvide Hus slog i en udtalelse fast, at de tre vil mødes ”i nær fremtid” om sundhedsproblemerne i landet, og at præsidenten ”føler der er et stort stykke arbejde forude” for at få sænket de høje amerikanske medicinpriser.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Under Donald Trumps præsidentkampagne gjorde han sænkede medicinpriser til en af sine mærkesager, men efter han indtog det Hvide Hus i januar 2017 mangler han fortsat at fremlægge en detaljeret handlingsplan på området.

Efter Demokraterne fik flertallet i Repræsentanternes Hus som resultat af fremgangen ved det seneste valg på et løfte om at beskytte sundhedssystemet, har partiet sat en undersøgelse af medicinalindustriens prissætning i gang, hvor de afholder en række høringer på området.

Trump afviser penge fra medicinalindustrien til sin kommende præsidentkampagne

Novo krydsede klinger med mellemmænd og lovgivere i amerikansk høring

Novo-topchef efter høring: Indkøbere fortæller ikke hele sandheden om systemet

Indkøbere afviser rolle i USA's prisstigninger under høring – og går med til kulegravning

FDA holder offentlig høring om insulinpriser

Efter forhør af medicinalchefer: Nu skal mellemmændene også grilles i USA's senat

 

"Medicinproducenter opfører sig som om patienter og skatteydere er ulåste hævemaskiner fyldt med penge" 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier