MedWatch

Indkøbere afviser rolle i USA's prisstigninger under høring – og går med til kulegravning

De amerikanske indkøbsorganisationer, pharmacy benefit managers, stod tirsdag aften skoleret i en høring foran amerikanske lovgivere. De afviste at have ansvar for stigende medicinpriser og accepterede at give embedsmænd adgang til fortrolige prisdata.

Den republikanske senator Chuck Grassley (billedet) stod sammen med demokraten Ron Wyden i spidsen for tirsdagens høring af amerikanske indkøbsorganisationer. | Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Yuri Gripas

De amerikanske indkøbsorganisationer, mellemmænd, pharmacy benefit managers eller bare PBM'ere, der af medicinalindustrien typisk bliver fremhævet som årsag til stigende medicinpriser i USA, afviste blankt at spille en rolle i prisstigningerne, da det amerikanske senat afholdt høring om emnet tirsdag aften.

Adspurgt direkte om deres selskab "spiller en rolle i at sætte listepriser på lægemidler," svarede alle fem indkaldte indkøbsorganisationer blot "nej."

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs alt om Demants regnskab og nedjustering

Demant har haft et svagt andet kvartal med modvind på markederne i blandt andet USA. Lav forbrugertillid og skyhøj inflation gør sit indhug i finanserne hos Demant, der i forbindelse med kvartalsregnskabet måtte nedjustere forventningerne til hele året. Læs alt om selskabets kvartalsregnskab her.

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier