MedWatch

FDA holder offentlig høring om insulinpriser

Priserne på medicin til diabetikere kommer under luppen, når FDA, de amerikanske lægemiddelmyndigheder, i næste måned vil diskutere insulinpriser på et offentligt møde.

Foto: /ritzau/AP/Andrew Harnik

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, vil om lidt mere end en måneds tid holde en offentlig høring, hvor blandt andet priserne på insulinprodukter i USA vil blive diskuteret.

Det fremgår af en meddelelse fra FDA tirsdag eftermiddag.

Indkaldelsen til den offentlige høring følger, efter at der gennem et stykke tid har været stor diskussion om medicinalpriserne, herunder insulinpriserne, i USA. Derfor vil FDA med høringen gerne modtage så mange input som muligt i forhold til området, som myndighederne så kan tage med i deres fremtidige arbejde.

"Vi forstår det presserende behov for at imødegå de høje priser og den manglende konkurrence på insulinområdet."

"I sidste ende vil de input, vi modtager ved den offentlige høring, hjælpe til med informerende skridt, som FDA kan tage for at fremme adgangen til insulinprodukter," står der i meddelelsen fra FDA.

Den offentlige høring står til at finde sted i staten Maryland mandag 13. maj fra kl. 9 til kl. 17 lokal tid.

Novo vil ikke sænke priserne

På det seneste har en række amerikanske læger og patienter råbt op og advaret mod, at patienter dør, fordi de ikke har råd til at lade sig behandle for deres diabetes.

Ud over hos FDA har det gjort indtryk hos blandt andre Novo Nordisks topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, har han for nyligt fortalt i et interview med Berlingske Business.

Problemet er over de senere år blevet større i takt med at flere virksomheder - heriblandt Novo Nordisk - har hævet priserne på deres produkter.

Alligevel afviser Lars Fruergaard Jørgensen at sænke priserne på produkter fra Novo Nordisk.

"Det ville ikke løse noget, hvis vi satte vores priser ned, fordi der så ville være risiko for, at der ville være færre, der fik adgang til vores medicin. Hvis vi sænkede vores priser, ville der komme færre rabatkroner ind til indkøberne og forsikringsselskaberne. Dermed ville det blive mere attraktivt for dem at bruge et andet produkt," sagde han til avisen.

Amerikansk senat vil undersøge insulinpriser

Novo-topchef afviser at sænke priser i USA trods opråb fra læger og patienter

FDA's chef vil stoppe prisstigninger på insulin: "Det skal - og vil - ændre sig"

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier