MedWatch

Efter forhør af medicinalchefer: Nu skal mellemmændene også grilles i USA's senat

I en længere række af høringer i den amerikanske kongres er det nu indkøbsorganisationerne, der skal forklare deres betydning for høje medicinpriser i landet.

Senator Ron Wyden gik hårdt til en række medicinalchefer under en høring i februar og lovede også at gå kritisk til indkøbsorganisationerne, som nu er indkaldt til en ny høring i kongressen den 3. april. | Foto: AP Photo/Andrew Harnik

Der har i længere tid været rettet et kritisk blik mod amerikanske indkøbsorganisationer, pharmacy benefit managers (PBM'ere), som forhandler rabatter med medicinalselskaber på vegne af amerikanske forsikringsfirmaer.

Både de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, og Donald Trump har tordnet mod PBM'ernes rolle i prissætningen af medicin i USA, og nu har kongressen indkaldt direktørerne fra fem af de største indkøbsorganisationer til en høring i senatets finanskomité.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Evaxion sparer stort millionbeløb til klinisk forsøg gennem MSD-partnerskab

Efter Evaxion har indgået en samarbejdsaftale med amerikanske MSD, som stiller sit blockbuster-middel Keytruda frit til rådighed i et fase 2b-forsøg, står det danske biotekselskab til at spare i omegnen af 50 mio. kr. uden at skulle afgive nogen kommercielle rettigheder til en mulig kombinationsbehandling.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier