MedWatch

"Som Gollum med sin ring" - Abbvie får en lille sejr i patentsag om Humira

En dommer i USA har bestemt, at tyske Boehringer Ingelheim skal fremlægge sine planer om at lancere en efterligning af Abbvies megasællert Humira.

Richard Gonzalez, adm. direktør i Abbvie, kan glæde sig over en lille sejr i en af de patentsager om Humira, som han for få dage siden blev udspurgt om og kritiseret for i en høring i det amerikanske senat. | Foto: Ritzau Scanpix/Getty Images/AFP/Win McNamee

Dagen efter, at en amerikansk senator beskyldte Abbvie for at beskytte ekslusiviteten på storsællerten Humira "som Gollum med sin ring," har Abbvie taget et stik i en verserende patentsag om netop Humira.

En dommer i USA har på Abbvies foranledning beordret det tyske medicinalfirma Boehringer Ingelheim at fremlægge sine planer for, hvornår selskabet vil lancere en biosimilær version af Humira ved navn Cytelzo.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier