MedWatch

Sanofi afviser amerikansk prioriteringsinstitut

Under en høring i USA kaldte Olivier Brandicourt, der er adm. direktør i Sanofi, det en dårlig ide, hvis amerikanske politikere lod sig inspirere af lande som Danmark, Frankrig, Tyskland og Canada, der har prioriteringsorganer i landenes sundhedssektorer.

Olivier Brandicourt fra Sanofi var bare en ud af seks topchefer fra medicinalindustrien, der forsvarede deres priser på medicin under en høring i senatets finanskomité i USA. | Foto: /Ritzau Scanpix/AFP/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Win Mnamee

Direktøren for Sanofi, Olivier Brandicourt, fik rodet sig ud i en større diskussion med den republikanske senator Bill Cassidy fra Louisiana under en høring om stigende medicinpriser i USA. Brandicourt og seks andre topchefer fra en række af verdens største medicinalselskaber argumenterede for, at prioriteringsinstitutter som i række europæiske lande gik ud over firmaernes forskning og udvikling.

Sådan forstod Cassidy situationen, og han spurgte direkte Brandicourt, om ikke Sanofi stadig havde en velfungerende F&U-afdeling i Frankrig, og om patienterne ikke havde adgang til lægemidlerne på trods af prioriteringsorganet. Men Brandicourt frarådede de amerikanske politikere at lade sig inspirere af det franske system.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier