MedWatch

Det gik du glip af i sommerferien

En stor Genmab-aftale, ændringer i tilskuddet til diabetesmidler, EU-anklager mod Lundbeck og en aktivistisk dansk bestyrelsesformand er blot nogle af de historier, som MedWach har skrevet om i juli måned. Læs mere om, hvad du er gået glip af, hvis du har trukket stikket hen over sommeren.

Foto: MedWatch

Biotek og medico står stærkt i innovationsmiljøer

Ny rapport om performance i innovationsmiljøer i Danmark viser, at biotek/medico fortsat er en betydende sektor i de innovative miljøer. Men en del måtte også lukke i 2011. Læs hvorfor.

Læs artikel

Masser af erhvervspotentiale i hospitalsforskning

Omkring fem års erfaringer med et koncept, der skal modne hospitalsforskning til at få et kommercielt potentiale, viser gode resultater.

Læs artikel

Trifork-chef: Holland er et springbræt til USA

Holland er et marked af helt anderledes dimensioner, mener Trifork, der lige har postet et tocifret millionbeløb i en it-virksomhed i landet. Især får sundheds-divisionen gode vækstmuligheder.

Læs artikel

Medico-direktør i skarpt angreb på SKAT

Medie-sag, hvor SKAT jagter manglende skattebetaling hos medicinal- og medicofirmaer, er upræcis, unuanceret og sensationsbåren, siger Medicoindustriens direktør Peter Huntley. Han gør også opmærksom på, at indkøbere ofte stiller krav om betalt efteruddannelse til sundhedspersonale.

Læs artikel

Biotekformand slår til efter 35 dage på posten

Når bestyrelsen er ved at køre af sporet, er det nødvendigt at slå hårdt ned. Det er baggrunden for, at kritiske aktionærer, anført af NB Capital og danske Florian Schönharting, satte ny bestyrelse ind i canadisk biotekselskab. Nu kommer udskiftning af ledelse, massefyringer og en ny strategi.

Læs artikel

Hedegaard: En femdobling af potentialet

De amerikanske myndigheders beslutning om at udvide indikationsområdet for den danske koppevaccine er ifølge Bavarian Nordics direktør lig med en femdobling af vaccinens potentiale. Men det er ikke nogen garanti.

Læs artikel

Ændring i medicintilskud rammer Novo

Medicintilskuds-nævnet har besluttet at anbefale en ændring af tilskuddene til diabetesmedicin i Danmark. To af Novo Nordisks produkter bliver ramt.

Læs artikel

Nævnsformand: Prisen stod ikke mål med effekten

Insulinanalogerne Lantus og Levemir er for dyre i forhold til den ekstra gavnlige effekt, de har for patienterne, lyder det fra formanden for Medicintilskudsnævnet. Han frygter ikke, at en tilskudsændring går ud over patienterne.

Læs artikel

Genmab-dir: Ny aftale blandt tre største i ti år

Genmabs aftale med Janssen er blandt de tre største aftaler i de seneste 10 år inden for antistof-området, vurderer selskabets direktør. Han lover, at flere aftaler er på vej.

Læs artikel

Amerikanske myndigheder udskyder på ny Novo-godkendelse

Registreringsansøgningerne for Novo Nordisks ultralangtidsvirkende insulinanaloger vil blive diskuteret til november på et møde i hos de amerikanske myndigheder.

Læs artikel

Nyt EU-forslag vækker begejstring

Europa-kommissionen har fremlagt et forslag, der skal forenkle reglerne for kliniske forsøg med lægemidler og dermed gøre EU-landene konkurrencedygtige på området. Forslaget vækker begejstring i den danske medicinalindustri.

Læs artikel

Lundbeck afviser EU-anklager

Det danske medcinalselskab Lundbeck fortæller i en meddelelse, at selskabet er uenig i de anklager, som EU-Kommissionen har fremsat mod selskabet.

Læs artikel

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier