MedWatch

Hedegaard: En femdobling af potentialet

De amerikanske myndigheders beslutning om at udvide indikationsområdet for den danske koppevaccine er ifølge Bavarian Nordics direktør lig med en femdobling af vaccinens potentiale. Men det er ikke nogen garanti.

Foto: PR, Bavarian Nordic

Amerikanerne har udvidet indikationsområdet for Imvamune. Tidligere kunne vaccinen i tilfælde af en nødsituation kun bruges til en defineret gruppe af HIV-patienter.

”Nu har de udvidet det til at omfatte mange flere, næsten alle HIV-patienter og udvidet det til at dække patienter med forskellige hudsygdomme. Der er tale om en femdobling af det potentiale, amerikanerne accepterer anvendelsen af Imvamune inden for,” siger adm. direktør i Bavarian Nordic til MedWatch.

Bavarian Nordic er i øjeblikket i gang med at opfylde den første ordre på 20 mio. doser, og de amerikanske myndigheder har option på yderligere 60 mio. doser. Men der er her ikke tale om en decideret ordre.

Vigtigt skridt

”Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning, men det er ikke nogen garanti for, at der kommer nye ordrer. I og med amerikanerne går det stykke, at de nu udvider anvendelsesområdet, det er endnu en anerkendelse af, at de er tilfredse med vores kliniske data, med produktet, og med hvor det står. Det er et skridt i den rigtige retning, ingen tvivl om det.”

Du siger en femdobling af potentialet. Kan der blive tale om, at de bestiller yderligere doser end de i alt 60 mio., de har option på?

”Det skal man være varsom med at komme med bud på. Alene de 60 mio. er jo rigtig meget, og det her handler om, at amerikanerne formodentlig over en lang periode ønsker at bygge et lager op, og det er ikke noget, de gør i løbet af kort tid. Så jeg tror ikke, at vi skal forvente os, at der kommer en ordre, der er meget over de 60 mio. på kort sigt.”

Træerne vokser ikke ind i himlen

Kan indikationsområdet udvidet yderligere?

”Principielt ja. Men nu skal man passe på, træerne vokser ikke ind i himlen. For at det her skal ske, skal der jo være gennemført kliniske studier, og det har vi gjort. Vi har gennemført studier i hudpatienter og indsendt materialet til amerikanerne. Det har vi faktisk gjort for lang tid siden, men vi gjorde ikke noget stort nummer ud af det, fordi vi ville vente og se, hvad amerikanerne ville gøre ved det,” siger direktøren.

Det amerikanske beredskab mod bioterror (BARDA) har i en rapport slået fast, at man ønsker at kunne beskytte 66 mio. amerikanere fra befolkningsgrupper med svækket immunforsvar, som ikke tåler de gængse vacciner. Og Anders Hedegaard mener, at Bavarian Nordic bør stille sig tilfreds med en forretning af den størrelse.

”Hvis amerikanerne på sigt ønsker at lagerføre, så de dækker den gruppe, der har behov for det, så har vi en fornuftig og god forretning i mange år. Vi skal ikke sætte snuden op efter store, yderligere udvidelser.”

 Analytikere: Salg af hele Bavarian Nordic mest sandsynligt

 Hedegaard: ”Gul feber, hepatitis, you name it”

 Bavarian indgår ny aftale med USA's regering

 Kraftig medvind til Bavarian Nordic-vaccine fra topforskere 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier