Analytikere: Salg af hele Bavarian Nordic mest sandsynligt

Hvis der ikke ”opstår en uventet afsporing for de to afgørende produkter”, kan Bavarian opnå en meget høj værdi i forhold til dagens kurs, vurderer analytikere.
Foto: PR Bavarian
Foto: PR Bavarian

Det mest sandsynlige udfald for biotekselskabet Bavarian Nordic er ”en form for salg af hele selskabet.”

Det vurderer analytikerne John Stihøj og Lau Svenssen, Aktieinfo Danmark, i en større analyse af selskabet i Berlingske i dag. I analysen fremhæves det, at ”John Stihøj og/eller Lau Svenssen ejer aktier i Bavarian Nordic.”

De fremhæver, at Bavarian Nordic har en lovende produktpalette, men at der ikke desto mindre stadig er en del investeringer forude – og som ved biotek generelt er der høj risiko forbundet med en investering i Bavarian Nordic.

Prostvac interessant

Mens selskabets samarbejde med de amerikanske myndigheder om leveringer af koppevaccine forløber som et godt partnerskab, er det andet mest interessante projekt, lægemiddelkandidaten mod prostatakræft, Protstvac, der er i fase tre. Her ligger indgåelse af et partnerskab ”i kortene”, skriver de.

”Vores vurdering er, at ledelsen arbejder aktivt på at finde en partner til Prostvac og indkassere en stor sum for overdragelsen plus ret til betaling af royalty fra salget. Det andet og vel mest sandsynlige udfald er en form for salg af hele selskabet, altså et venligsindet take-over-bud opnået ved forhandling,” skriver de.

Under forudsætning af, at der ikke ”opstår en uventet afsporing” for de to afgørende produkter, vurderer de, at prisen for selskabet har et meget stort potentiale i forhold til den nuværende kurs på omkring 50 kr.

”Vi gætter på intervallet 125-150 kr. pr. aktie svarende til en værdi på tre til fire mia. kr., men det er et skud efter fugle på taget. Odds forekommer gode, men risikoen må samtidig tages i agt. Anbefalingen er et langsigtet køb,” skriver de.

Bavarian indgår ny aftale med USA's regering

Direktør: Større sandsynlighed for flere USA-ordrer på vaccine

Nordea: Biotekaktie har størst potentiale 

Kraftig medvind til Bavarian Nordic-vaccine fra topforskere 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også