MedWatch

Medicogigant i kinesisk milliardhandel

Verdens største medicoselskab køber en kinesisk ortopædvirksomhed for markant milliardbeløb som en del af selskabets opkøbsstrategi i vækstlandene.

Foto: Thomas Borberg

Amerikanske Medtronic køber ifølge Bloomberg Businessweek China Kanghui Holdings for 4,7 mia. kroner.

Medtronic, der er verdens største producent af medicinsk udstyr, betaler $30,75 for hver aktie, hvilket er en 22 procents præmie i forhold til lukkekursen.

China Kanghui Holdings laver ortopædisk udstyr, med speciale i traumer, ryg og ledrekonstruktion. Selskabet tjent 18,9 mio. dollar i 2011, hvor omsætningen steg med 35 pct. til 51,4 mio. dollar.

Flytter ikke meget

"Selv om vi mener Medtronic betaler en høj pris, kan Kanghui Holdings' stærke vækst i omsætningen, høje marginer, og det enorme potentiale på det kinesiske marked retfærdiggøre prisen," siger Mizuho Securities' analytiker Michael Matson siger til Bloomberg.

Han mener dog, at det kinesiske selskabs beskedne størrelse betyder, at det ikke rigtig vil flytte vækstnålen for Medtronic lige foreløbigt.

 Kina sænker medicinpriserne

 Sundhedsbomben under Kinas nyvundne velstand

 Medtronic vifter med Alzheimers-udstyr

 Medtronic CFO: Størrelsen er vigtig 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier