MedWatch

Kina sænker medicinpriserne

Den kinesiske regering har besluttet at sænke priserne på en række lægemidler. Tiltaget er et forsøg på at få bugt med medicinudgifterne for Kinas aldrende befolkning, siger sundhedsministeren.

Foto: AP

Kina sænker den maksimale detailpris på en række lægemidler, bl.a. mod kræft, med gennemsnitligt 17 pct. Det meddeler det kinesiske sundhedsministerium ifølge Bloomberg.

”Onkologiske lægemidler og medicin relateret til immunsystemet og blodsystemet er dyre og har en stor indvirkning på patienter, så en nedjustering af priserne kan være med til at reducere byrden,” skriver den nationale udviklings- og reformkommission i en meddelelse på deres hjemmeside.

I kamp mod ældrebyrden

Prisændringen træder i kraft d. 8. oktober og rammer 95 forskellige medicinvarianter, hovedsagligt lægemidler forbundet med ”høje daglige omkostninger”. Det inkluderer patenterede og innovative lægemidler, mens billigere medicin ikke bliver ramt af ændringen.

Samtidig bliver priserne på blodbaseret medicin, som der er mangel på hos de kinesiske hospitaler, hævet for at stimulere produktionen, fremgår det ifølge Bloomberg af pressemeddelelsen.

Formålet med det nye tiltag er, at få styr på de eskalerende medicinomkostninger for Kinas aldrende befolkning. Dækningen af den nationale sygesikring udvides også til at inkludere flere alvorlige sygdomme, ligesom man tilføjer flere navne til listen over essentielle lægemidler, for hvilke regeringen kontrollerer priserne, siger den kinesiske sundhedsminister.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier