Medtronic vifter med Alzheimers-udstyr

Medtronic mener, at have den nødvendige teknologi til at give et farmaselskab en reel fordel i den frustrerende indsats for at udvikle en effektiv ny behandling mod Alzheimers.
af KRESTEN MORTEN MUNKSGAARD

Et nyt drug delivery device fra Medtronic kan give medicinalselskaber, der forsøger at udvikle et middel mod alzheimers, en reel fordel. Det fortæller Virksomhedens CNS Drug Delivery-chef Lisa Shafer til Bloomberg ifølge Fierce Biotech.

Det nye udstyr sikrer, at medicinen kommer gennem blod-hjerne-barrieren, igennem til beta amyloid, som mange har målrettet deres middel mod.

Medtronic har selv en alzheimersterapi i den prækliniske fase, men Lisa Shafer siger, at den foretrukne fremgangsmåde vil være at finde en partner med et lægemiddel i senere udvikling. Ifølge hende kan den samme teknologi anvendes til at ramme tau - et andet alzheimers-target.

Enhver fordel i kampen om at finde næste alzheimersmiddel vil sandsynligvis blive hilst meget velkommen, for som MedWatch tidligere har kunnet fortælle, er kun 3 ud af 104 forsøg på at udvikle et alzheimersmiddel ind til nu, lykkes.

Tre sejre mod 101 nederlag

Status på kampen mod Alzheimers

Roche tager teten i kampen mod Alzheimers

Nyt håb for floppet Alzheimers-medicin 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også