MedWatch

Medtronic vifter med Alzheimers-udstyr

Medtronic mener, at have den nødvendige teknologi til at give et farmaselskab en reel fordel i den frustrerende indsats for at udvikle en effektiv ny behandling mod Alzheimers.

Et nyt drug delivery device fra Medtronic kan give medicinalselskaber, der forsøger at udvikle et middel mod alzheimers, en reel fordel. Det fortæller Virksomhedens CNS Drug Delivery-chef Lisa Shafer til Bloomberg ifølge Fierce Biotech.

Det nye udstyr sikrer, at medicinen kommer gennem blod-hjerne-barrieren, igennem til beta amyloid, som mange har målrettet deres middel mod.

Medtronic har selv en alzheimersterapi i den prækliniske fase, men Lisa Shafer siger, at den foretrukne fremgangsmåde vil være at finde en partner med et lægemiddel i senere udvikling. Ifølge hende kan den samme teknologi anvendes til at ramme tau - et andet alzheimers-target.

Enhver fordel i kampen om at finde næste alzheimersmiddel vil sandsynligvis blive hilst meget velkommen, for som MedWatch tidligere har kunnet fortælle, er kun 3 ud af 104 forsøg på at udvikle et alzheimersmiddel ind til nu, lykkes.

Tre sejre mod 101 nederlag

Status på kampen mod Alzheimers

Roche tager teten i kampen mod Alzheimers

Nyt håb for floppet Alzheimers-medicin 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier