MedWatch

Tre sejre mod 101 nederlag

Udviklingen af lægemidler til behandling af Alzheimers har i de seneste 13 år ført til tre lægemidlers entré på markedet. Hele 101 fejlslagne forsøg er det blevet til i samme periode.

Foto: Colourbox

Forskningen i lægemidler til behandling af Alzheimers i den seneste tid virkeligt haft oddsene imod sig.

Senest har en række fase 2-forsøg floppet fælt, og nu bringer FierceBiotech så en oversigt foretaget af Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA) over de seneste 13 års bestræbelser på området.

Og det er ikke umiddelbart opmuntrende læsning.

93 midler i pipelinen

Man har fundet tre midler, der er kommet på markedet. Mens der i samme periode har været hele 101 fejlslagne forsøg. Men de fejlslagne forsøg er ikke spildte, mener John J. Castellani, der er direktør for den amerikanske sammenslutning PhRMA.

"Virkeligheden er, at såkaldte fejl i udviklingen af nye lægemidler til Alzheimers hjælper med at omdirigere forskningen - at give nye oplysninger, der gør det muligt for videnskaben at bevæge sig fremad."

Han oplyser i øvrigt, at der i øjeblikket inden for Alzheimers er 93 lægemiddelkandidater i pipelinen.

 Status på kampen mod Alzheimers

 Nyt håb for floppet Alzheimers-medicin

 Lundbeck-CEO: Alzheimers-flop sætter fokus på os 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier