MedWatch

Nyt håb for floppet Alzheimers-medicin

Det store Alzheimers-lægemiddelhåb fra Pfizer og J&J fejlede i tidligere forsøg, men nu viser dybere forskning lovende tegn på, at midlet har en positiv sideeffekt.

Johnson & Johnson og Pfizer Inc.’s bapineuzumab, et eksperimentelt lægemiddel, der ikke kunne hjælpe Alzheimerpatienter, viser nu tegn på at kunne reducere fysiske skader i hjernen, viser en nærmere undersøgelse.

Medicinen mindskede til en vis grad skaden på celler i hjernen, samt opbygningen af amyloid plak, kendetegnende for Alzheimers, hos mennesker der er arveligt disponerede for sygdommen, viser forskningen. Prøveresultater frigivet sidste måned viste, at bapineuzumab, samt et lignende præparat fra Eli Lilly & Co., solanezumab, ikke forbedrede patienternes hukommelse eller evne til at tænke.

Planer om nye forsøg

Meddelelsen, som blev givet til et møde i Sverige fredag, giver fornyet håb til, at amyloid-medicin kan have en positiv effekt, hvis præparatet bliver givet før der sker uoprettelig skade på hjernecellerne, sagde Reisa Sperling, neurologiprofessor ved Harvard Medical School. Planlægningen af amerikansk finansierede forsøg er begyndt. Forsøgene, der kan tage tre til fem år at færdiggøre, skal teste teorien på high-risk patienter.

”Sygdommen begynder 10 til 20 år før, at der er nogen synlige symptomer, og vi er nu blevet bedre til at spore nogle af de ændringer, der sker,” sagde Steve Salloway, der er leder af Neurologi og The Memory and Aging Program ved Butler Hospital, samt professor i neurologi ved Brown University i Providence, Rhode Island.

”Den her slags præparater, der mindsker mængden af amyloid, vil nok have størst virkning ved tidlig brug. Det er noget, vi må teste.”

Pfizer steg med mindre end 1 procent, og landede på USD 24,17, da børsen i New York lukkede, mens J&J også steg mindre end 1 procent, til USD 68,20. Pfizer er steget 32 procent de sidste 12 måneder, og J&J er gået 7,2 procent frem.

Læs resten af historien her.

 Roche tager teten i kampen mod Alzheimers

 Fejlslagent lungekræftforsøg er femte nederlag på stribe for Eli Lilly 

 Status på kampen mod Alzheimers 

 Lundbeck-rival får blandede Alzheimers-resultater 

 Lundbeck-CEO: Alzheimers-flop sætter fokus på os 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier