MedWatch

Lundbeck-rival får blandede Alzheimers-resultater

Endnu et Alzheimers-middel lever ikke op til målsætningerne. Medicinalselskabet bag har dog ikke i sinde at give op med det samme. 

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly har leveret blandede resultater i et afsluttende fase 3-program med Alzheimers-medicinen Solanezumab. Studiet levede ikke op til det primære mål, men Eli Lilly har endnu ikke til sinds at give op, da en sekundær analyse af data, ifølge selskabet er opmuntrende.

Eli Lillys Alzheimersmiddel er det længst fremskredne udviklingsprogram inden for sygdomsområdet, efter Pfizer og Janssen Pharmaceuticals for nogle uger siden besluttede at stoppe fase 3-udviklingsprogrammet for deres Alzheimers-middel Bapineuzumab.

Også danske Lundbeck er langt fremme med sin lægemiddelkandidat, Lu AE58054, og Pfizer og Janssens stop for deres Alzheimersprogram kunne mærkes hos Lundbeck i form af voksende partnerinteresse. Det fortalte administrerende direktør Ulf Wiinberg i forbindelse med selskabets regnskabspræsentation for et par uger siden.

Vil diskutere data

Medicinalselskaber verden over arbejder på at udvikle bedre medicin, der kan forsinke eller helt stoppe Alzheimers Sygdom i at udvikle sig. Den nuværende medicin på markedet virker kun symptomdæmpende. Mens den primære analyse skuffede, synes den sekundære analyse af Eli Lillys fase 3-resultater med Solanezumab at vise en statistisk signifikant forsinkelse af den kognitive degenerering hos Alzheimers-patienter.

"Vi har til hensigt at diskutere disse data med de regulatoriske myndigheder for at høre deres opfattelse af det potentielt næste skridt," siger Eli Lillys administrerende direktør John C. Lechleiter ifølge en meddelelse.

Lundbecks nye skud på mål i forhold til at behandle Alzheimerspatienter kom tidligere i år succesrigt igennem fase 2, den mellemste kliniske fase, og flere selskaber har ifølge Ulf Wiinberg siden vist interesse for at indgå en aftale. I valget af partner vil Lundbeck lægge vægt på, at partneren skal have indsigt i sygdommen, og derved fungere som en god udviklingspartner til de afsluttende fase 3-studier. Ønskepartneren skal desuden kunne markedsføre midlet over for de praktiserende læger i USA. Endelig er en god finansiel aftale selvsagt vigtig.

 Stemmen kan afsløre demens 

 Lundbeck-CEO: Alzheimers-flop sætter fokus på os 

 Forfejlet Alzheimers medicin får en chance mere 

 Alzheimers-middel skrottes efter nyt studieflop 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier