Alzheimers-middel skrottes efter nyt studieflop

Medicinalkoncernerne bag en Alzheimers-lægemiddelkandidat, der tidligere blev spået lovende chancer, kasserer nu midlet.
Af Ritzau Finans

Det potentielle Alzheimers-middel Bapineuzumab bliver ikke videreudviklet. Det fortalte medicinalselskaberne bag studiet, Pfizer og Janssen Pharmaceutical (et underselskab til Johnson & Johnson) sent mandag.

Midlet har nu været igennem to fase 3-studier, som begge slog fejl. Der var ellers planlagt fire, men efter de to skuffelser, vælger selskaberne bag at sige stop. I en meddelelse udtrykker Janssens forskningsdirektør inden for hjernemedicin, Husseini K. Manji, at på trods af skuffelsen vil Janssen fortsat have fokus på Alzheimers og udnytte de resultater, der trods alt kom ud af Bapineuzumab-studierne, til at videreudvikle andre midler.

Johnson & Johnson vil som konsekvens nedskrive for mellem 300 og 400 mio. dollar i sit regnskab for tredje kvartal, fortæller medicinalselskabet.

Den første fase 3-skuffelse kom for kun få uger siden, hvor Pfizer ellers lovede at gennemføre alle de resterende studier. Dengang kostede skuffelsen det irske selskab Elan, der også har del i udviklingen, et fald på 12 pct. på børsen i Dublin.

 Elan rykker tættere på overtagelse efter Alzheimers-fiasko 

 Alzheimers-medicin fra Pfizer og J&J fejler 

 Nyt Alzheimers-ministudie viser lovende takter

 Genmutation kan føre til Alzheimers-medicin

 Alzheimers-lægemidler foran skæbnemåneder

 Fremstød til Lundbeck i kapløb om Alzheimers-vaccine 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også