MedWatch

Formand: Forventer flere telemedicinske satsninger

Ifølge formanden for IT-Branchens sundheds-IT-udvalg og medlem af Regeringens Telemedicinske Råd Freddy Lykke er statens handlingsplan inden for telemedicin kun det første skridt.

Foto: René Schütze

Regeringens nyligt offentliggjorte handlingsplan inden for telemedicin skal følges op af flere satsninger på området. Der skal flere investeringer til, ellers kommer Danmark til at halte bagud.

Det er den klare udmelding fra Freddy Lykke, adm. direktør i CSC Scandihealth, der ligeledes er formand for IT-Branchens sundheds-IT-udvalg og medlem af Regeringens Telemedicinske Råd.

God start

"Det er godt med den start, vi får nu med handlingsplanen, men der er brug for løbende at udbygge med investeringer i flere områder i årene frem. Dette er den første storskala bølge af telemedicinsk udrulning i Danmark, og jeg forventer, at den bliver fulgt af flere," siger han til Børsen.

"Det er centralt at fremtidige indsatsområder udpeges hurtigt, så virksomheder og myndigheder, sygehuse og kommuner har konkrete fikspunkter for produktudvikling og ændringer af serviceproduktion," tilføjer Freddy Lykke, som håber, at myndighederne vil se på de produkter, der allerede findes på markedet i stedet for at kaste sig over ny- og egenudvikling.

"Vi spilder både ressourcer og mister fremdrift, hvis man starter forfra, "siger Freddy Lykke til Børsen.

 Professor kritiserer telemedicinudspil

 Medicoindustrien: Telemedicin kræver national standard

 Stort projekt om telemedicin sat i gang i Nordjylland

 Post Danmark går ind i telemedicin

 Danmark i top inden for telemedicin 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier