MedWatch

Post Danmark går ind i telemedicin

Post Danmark satser nu på udbringning og vejledning i telemedicinsk udstyr i forsøget på at finde nye forretningsområder, fordi markedet for den traditionelle post svinder ind.

Foto: Niels Busch / Post Danmark

Post Danmark vil fremover sikre, at telemedicinsk udstyr kommer ud til patienterne i deres eget hjem, og at patienterne bliver instrueret i, hvordan man anvender udstyret. Det skriver dagbladet Børsen.

"Vi kalder det velfærdsdistribution," siger Inge Speiermann, der er innovationschef for det nye velfærdstiltag, der er et forsøg på at gå ind på nye forretningsområder for at sikre indtjening, når nu den fysiske post bliver erstattet af mails, sms og sociale medier.

Kørslen af udstyr til genoptræning finder nu sted i Aalborg, Åbenrå, Greve og Kerteminde. Derudover har Post Danmark et samarbejde med Region Hovedstaden for sygehusene i Herlev,  Hvidovre, Bornholm og Frederiksund Sygehus. Derudover har postselskabet indgået aftaler om distribution og opsætning af genoptræningsløsninger til foreløbig 17 kommuner.

Fremtidens elektroniske paradigme i sundhedssektoren går ud på, at overvågning, medicinering og pleje i stadig højere grad skal foregå i patientens eget hjem. Af den grund kan der også være et potentiale i forretningsområdet.

"Det er en mindre forretning i det store billede for Post Danmark, men det er en opgave, som vi er stolte over at kunne påtage os," siger Inge Speiermann.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier