MedWatch

Stort projekt om telemedicin sat i gang i Nordjylland

De 11 nordjyske kommuner, de praktiserende læger og Region Nordjylland er gået sammen om et stort projekt om telemedicin, der målrettes mod KOL-patienter.

Foto: Colourbox

Projekt TeleCare Nord er det første af sin størrelse på landsplan. 11 nordjyske kommuner, de praktiserende læger og Region Nordjylland er ifølge Sæby Avis gået sammen om et stort telemedicinsk projekt, der skal behandle KOL-patienter i eget hjem.

Ambitionen i Nordjylland er, at borgere skal have mulighed for at få telemedicinsk behandling i forbindelse med KOL, hvis de har middel til svær KOL – uanset hvilken kommune, hvilket sygehus eller hvilken praktiserende læge de er tilknyttet.

Ved brug af telemedicin har patienten udstyr i sit eget hjem, som bruges til at måle en række værdier, for eksempel puls og blodtryk. Resultaterne kan efterfølgende ses af sundhedspersonalet i kommunen, hos den praktiserende læge eller på sygehuset. Det giver personalet mulighed for at reagere på værdierne, og inden patienten bliver så syg, at det er nødvendigt med en indlæggelse.

TeleCare Nord løber over tre år fra 2012 til 2014 med et budget på 49,46 mio. kr., som finansieres i fællesskab mellem kommunerne og Region Nordjylland.

Projektet har desuden modtaget støtte på 11,4 mio. kr. fra Det Obelske Familiefond.

 Hospital og IT-firma bag ny telemedicinsk løsning

 Post Danmark går ind i telemedicin

 Danmark i top inden for telemedicin 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier