
Projekt TeleCare Nord er det første af sin størrelse på landsplan. 11 nordjyske kommuner, de praktiserende læger og Region Nordjylland er ifølge Sæby Avis gået sammen om et stort telemedicinsk projekt, der skal behandle KOL-patienter i eget hjem.
Ambitionen i Nordjylland er, at borgere skal have mulighed for at få telemedicinsk behandling i forbindelse med KOL, hvis de har middel til svær KOL – uanset hvilken kommune, hvilket sygehus eller hvilken praktiserende læge de er tilknyttet.
Ved brug af telemedicin har patienten udstyr i sit eget hjem, som bruges til at måle en række værdier, for eksempel puls og blodtryk. Resultaterne kan efterfølgende ses af sundhedspersonalet i kommunen, hos den praktiserende læge eller på sygehuset. Det giver personalet mulighed for at reagere på værdierne, og inden patienten bliver så syg, at det er nødvendigt med en indlæggelse.
TeleCare Nord løber over tre år fra 2012 til 2014 med et budget på 49,46 mio. kr., som finansieres i fællesskab mellem kommunerne og Region Nordjylland.
Projektet har desuden modtaget støtte på 11,4 mio. kr. fra Det Obelske Familiefond.
Hospital og IT-firma bag ny telemedicinsk løsning