MedWatch

Professor kritiserer telemedicinudspil

Regeringens handlingsplan for telemedicn er ifølge Aalborg-professor utilstrækkelig, fordi planen ikke forholder sig til konsekvenserne i regionernes sygehusudbygning.

Foto: Colourbox

Regeringens telemedicinske handlingsplan, som sundhedsminister Astrid Kragh (SF) lancerede i går, går hverken i clinch med sektorgrænser eller forholder sig til det svulmende antal sengepladser i regionernes udbygning af sygehusene.

Holdningen er ph.d. Christian Nøhrs, som er professor ved Aalborg Universitets center for sundhedsinformatik. Han mener ganske enkelt, at udspillet er utilstrækkeligt.

"I betragtning af, at sygehusene er planlagt til om ti år, og det overvejes, hvordan telemedicin kan udbygges over de ti år, er det ikke tænkt ret meget med i planlægningen. For med en udbygning af telemedicin, hvad er der så tilbage af supersygehusene," siger Christian Nøhr til Ingeniøren.

Ukonkret

Han kritiserer desuden, at de evalueringer, som handlingsplanen flittigt omtaler, ikke er konkretiseret. Planen har hverken et mål om f.eks. at behandle 25 pct. af alle kronikere via telemedicin i 2020, at spare et nærmere specificeret antal sengepladser i sygehusudbygningen eller at nedbryde sektorgrænser. Det er en helt basal mangel.

"For selv om det er ubehageligt, er det ikke besøget på hospitalet, der er problemet. De store problemer ligger i sektorovergangene. Det er dér, folk bliver endnu mere syge. Det er dér, man taber behandlingsforløb på gulvet og begår fejl. Det ved man. Det ville være et meget kraftigt mål at opnå sektorneutralitet. Faktisk skulle det stå med flammeskrift på evalueringsdagsordenen," fastslår han.

 Lægen møder syge i sofaen

 Medicoindustrien: Telemedicin kræver national standard

 Besparelser ved velfærdteknologi er mindre end ventet

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier