MedWatch

41 stater sagsøger fem opioid-producenter

Statsadvokaterne i 41 amerikanske stater er gået sammen om at sagsøge fem producenter af de smertestillende midler, der går under fællesbetegnelsen opioider.

Foto: Arkivfoto: Paul Bodea, Stock.xchng

Har lægemiddelproducenter i deres markedsføring og salg af de smertestillende midler opioider handlet i strid med loven?

Det spørgsmål vil 41 amerikanske stater have undersøgt, og de er derfor gået sammen i et fælles søgsmål mod de fem opioid-producenter Endo, Janssen, Teva, Allergan og Purdue. Derudover er tre distributører blevet bedt om at udlevere materiale.

Det skriver flere amerikanske medier, heriblandt CNN.

Ifølge National Center for Health Statistics døde næsten 35.000 amerikanere i 2015 af en opioid-overdosis, og flere amerikanske stater og amter har igennem længere tid placeret ansvaret hos producenterne, som beskyldes for ikke i tilstrækkelig grad at have oplyst om risikoen for afhængighed og dødsfald ved brug af opioider.

Tal fra National Institutes of Health har endvidere vist, at 80 pct. af alle nye heroin-brugere startede med de receptpligtige opioider.

Det har fået flere til at proklamere, at landet er midt i en opioid-epidemi, og Præsident Trump kaldte i august situationen for en krise, skriver CNN.

Foruden koalitionen af statsadvokater har yderligere syv stater indledt individuelle sager mod en eller flere opioid-producenter. Dermed er 48 af i alt 50 amerikanske stater involveret i retssager mod firmaerne bag de smertestillende midler.

Flere af de berørte selskaber siger ifølge CNN, at de vil samarbejde med myndighederne i den aktuelle sag.

Opioid-producent ramt af nyt søgsmål

Mylan centrum for ny undersøgelse

Medicinalselskab lukker amerikansk opioid-sag med trecifret millionbeløb

Endo trækker omstridt smertemedicin tilbage

Endnu en delstat melder sig under opioidfanerne

FDA blander sig i opioidkamp

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier