MedWatch

Mylan centrum for ny undersøgelse

Det amerikanske justitsministerium har indledt en undersøgelse af Mylans markedsføring af omstridt smertemedicin.

Jens Henrik Daugaard/Polfoto/Arkiv
Foto: Jens Henrik Daugaard/Ritzau

Medicinalproducenten Mylan er blevet trukket ind i amerikanske myndigheders kamp for at bremse brugen af de smertestillende midler opioider, der er under heftig beskydning for at skabe både afhængighed og dødsfald.

I USA taler man ligefrem om en opioid-epidemi, og flere delstater har stævnet medicinalvirksomheder for at at være skyld i problemerne.

Nu trækkes også medicinalproducenten Mylan ind i slagsmålet, da virksomheden ifølge branchemediet FiercePharma er blevet stævnet af landets Justitsministerium, der ønsker indsigt i selskabets fremstilling, markedsføring og salg af opioider.

Ifølge FiercePharma agter Mylan at samarbejde med myndighederne.

Mylan er den 17. største producent af opioider i Nordamerika, da virksomheden står for ca. én pct. af produktionen af landets forbrug.

Opioidforbruget har været stærkt stigende i USA. Det var blandt andet opioider (fentanyl), som tog livet af musikeren Prince sidste år. Ifølge National Center for Health Statistics døde næsten 35.000 amerikanere i 2015 af en opioid-overdosis. I 2005 lå det antal på cirka 15.000 personer.

Virksomheden er i forvejen i heftig modvind på grund af voldsomme prisstigninger på allergibehandlingen EpiPen, der fra 2007 til i dag er steget fra 100 dollars til mere end 600 dollars. Prisstigningen har mødt voldsomt kritik i USA både fra politikere og fagfolk i den amerikanske sundhedsindustri.

Medicinalselskab lukker amerikansk opioid-sag med trecifret millionbeløb

FDA blander sig i opioidkamp

Anklage: Medicinalselskaber skyld i opioid-epidemi

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier