MedWatch

Amerikanske senatorer revser på ny Turing

Turing Pharmaceuticals fortsætter med at være under kraftig beskydning fra stort set alle sider i det politiske miljø i USA.

Det er ikke meget, politikerne fra Det Republikanske Parti og Det Demokratiske Parti i USA kan blive enige om, men foragt for Turing Pharmaceuticals ser ud til at være én af de sjældne ting, som man kan finde fælles fodslag om.

Senatet er i gang med at afholde en række høringer om følgevirkningerne af de massive prisstigninger nogle virksomheder har udsat medicin, der er gået af patent for. Turing var ledende for den politik, da virksomheden med Martin Shkreli i spidsen i august sidste år hævede prisen på lægemidlet Daraprim fra 13,5 dollars for en tablet til 750 dollars, og det har skabt politisk furore.

Turing blev ifølge FieceBiotech i den seneste omgang af høringer udsat for endnu mere kritik fra begge sider af partiskellet.

Senatorer pegede blandt andet på et par fra North Carolina med et spædbarn, der led af toxoplasmose. Parret vidnede om, at deres forsikringsselskab nægtede at betale for Daraprim for deres nyfødte baby efter, at Turing øgede prisen. The University of North Carolina Chapel Hill (UNC) endte med at accepterere at sammensætte lægemidlet til 48 dollars om måneden. Ellers ville parret have været tvunget til at betale 28,000 dollars om måneden for Daraprim.

Ronald Tilles, der midlertidigt har overtaget chefstolen i Turing, efter at Martin Shkreli blev anholdt, forsøgte at forsvare sig, at det langt fra er alle patienter, der betaler den fulde pris for Daraprim. Det var dog ikke en forklaring, politikerne købte. Den demokratiske senator Elizabeth Warren tog i stedet kritikken et skridt videre og pegede på flere eksempler fra industrien på uacceptable prisstigninger, blandt andre Pfizer, Novartis og Biogen.

Læs hele historien på FierceBiotech her.

Medicinalindustrien skruer op for den gode PR

Martin Shkreli provokerer kongressen

Shkreli på kollisionskurs med senatet

Shkreli skal møde i senatet og afgive forklaring om prisforhøjelser

Shkreli stopper som Turing-chef efter anholdelse

Forsiden lige nu

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier