MedWatch

Shkreli på kollisionskurs med senatet

Shkreli vil have garanti for, at hans udsagn ikke kan blive brugt imod ham, hvis han møder op til en høring om medicinpriser i senatet. Senatorer kalder det dårlig undskyldning.

Foto: Craig Ruttle/AP/Polfoto/Arkiv

Selvom den 32-årige Martin Shkreli, der er kendt som farmaindustriens ”bad boy” som regel ikke passerer en lejlighed for at ytre sig, er det netop det kort han nu trækker overfor senatet. Det skriver blandt andre Reuters.

Senatet har indkaldt Shkreli til at afgive forklaring i en række høringer om dyre medicinpriser.

Men en af Shkrelis advokater har meddelelen komiteen, der står for medicinhøringerne, at han ikke har tænkt sig at komme. Shkreli har via Twitter påberåbt sig ”the fifth amendment”, som er en paragraf i USA's forfatning, der tillader, en lade være med at vidne mod sig selv i en straffesag.

Shkreli, der tidligere var topdirektør for Turing blev berømt, da Turing i sensommeren hævede prisen på lægemidlet Daraprim med over 5.000 procent. Han blev anholdt og sigtet for svindel med værdipapirer i december i nogle selskaber, han tidligere var ansat i.

Høringerne i Senatet har dog ikke noget at gøre med svindelsagen, men handler udelukkende om følgevirkningerne af de massive prisstigninger nogle virksomheder har udsat medicin, der er gået af patent for. Senatet har advaret om, at Shkreli kan blive retsforfulgt for foragt, hvis han ikke dukker op.

Shkreli på udkig efter nye advokater

Shkreli skal møde i senatet og afgive forklaring om prisforhøjelser

Shkreli stopper som Turing-chef efter anholdelse

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier