MedWatch

Shkreli skal møde i senatet og afgive forklaring om prisforhøjelser

Som et led i en række høringer om høje medicinpriser er den tidligere Turing-boss blevet bedt om at komme og forklare prisstigninger på mere end 5.000 pct.

Foto: Craig Ruttle/AP/Polfoto/Arkiv

Man har ikke set meget til farmaindustriens bad-boy, Martin Shkreli, siden han i december blev sigtet for svindel med værdipapirer. Men nu er den tidligere topdirektør for medicinalselskabet Turing blevet bedt om at møde op i det amerikanske senat på næste tirsdag, skriver FiercePharma.

Senatet er i gang med at afholde en række høringer om følgevirkningerne af de massive prisstigninger nogle virksomheder har udsat medicin, der er gået af patent for. Turing var ledende for den politik, da virksomheden med Martin Shkreli i spidsen i august sidste år hævede prisen på Daraprim fra 13,5 dollars for en tablet til 750 dollars, og nu vil senatet altså gerne høre hans forklaring på prisstigningen.

Også den vikarierende topchef for canadiske Valeant, Howard Schiller er blevet bedt om at møde op. Valeant har også hævet prisen massivt på hjertelægemidlerne Isuprel og Nitropress.

Howard Schiller har bekræftet at han kommer, men det er usikkert, om Martin Shkreli dukker op. Hans advokat har afvist at kommentere på det.

Valeant ruster sig til kamp – hyrer advokat og krisekommunikatør

Shkreli stopper som Turing-chef efter anholdelse

Følgevirkningerne af prisforhøjelser på kopimedicin belyses i Senatet

 

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier