MedWatch

Shkreli stopper som Turing-chef efter anholdelse

Martin Shkreli har valgt at træde tilbage som direktør i Turing Pharmaceuticals efter, at han torsdag blev anholdt af FBI.

Martin Shkreli blev torsdag anholdt af FBI. Billederne af hans anholdelsen pryder fredag forsiden af New York Times og Wall Street Journals papiraviser. | Foto: Craig Ruttle/AP/Polfoto

Martin Shkreli træder tilbage som chef for Turing Pharmaceuticals efter, at han torsdag blev anholdt af FBI under mistanke for svindel.

Han bliver erstattet af bestyrelsesformand Ron Tilles, der overtager posten, indtil ledelsen finder en permanent afløser. Det skriver flere internationale medier, herunder Wall Street Journal og Bloomberg.

Dermed nåede den 32-årige direktør kun at stå i spidsen for Turing Pharmaceuticals i elleve hektiske måneder, der startede, da han grundlagde selskabet i februar.

Særligt siden sensommeren har Shkreli sjældent været ude af mediernes søgelys. Her kom det frem, at Turing havde købt lægemidlet Daraprim for kort efter at hæve prisen fra 13,50 til 750 dollar natten over.

Centrum for politisk debat

Den pludselige prisstigning fik flere amerikanske politikere opad stolen, mens Martin Shkreli blev gjort til symbol på, hvad mange betragter som medicinalbranchens skruppelløse jagt på profit.

Det har samtidig sagt gang i en heftig debat i USA, hvor især de demokratiske præsidentkandidater Hillary Clinton og Bernie Sanders har tordnet mod flere virksomheders forretningsmetoder.

Foto: Craig Ruttle/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Craig Ruttle/AP/Polfoto/Arkiv

Patientforeninger har desuden demonstreret offentligt mod Martin Shkreli, der adskillige gange har forsvaret prisstigningerne på tv og på de sociale medier, hvor han har været særdeles aktiv, siden kritikken begyndte af hagle nedover ham.

Løsladt mod kaution


Torsdag tog sagen så en ny og bemærkelsesværdig drejning, da Martin Shkreli blev hentet af FBI og anholdt under mistanke for at have svindlet i sin tid i MSMB Capital Management og Retrophin – begge virksomheder, han selv har været med til at grundlægge.

Ifølge Bloomberg er Shkreli blandt andet anklaget for at have løjet for investorer om tab og for ulovligt at have trukket værdier ud af Retrophin for at dække gæld i MSMB Capital Management.

Martin Shkreli erklærede sig torsdag uskyldig i alle anklager i retten i Brooklyn, New York og blev kort tid efter løsladt mod kaution på en million dollar – eller hvad der svarer til godt 6,8 mio. kroner.

 Shkreli anholdt af FBI

 Shkreli skræmmer igen med nye planer om prisforhøjelser

 Følgevirkningerne af prisforhøjelser på kopimedicin belyses i Senatet

Mere fra MedWatch

Agilent Technologies opjusterer

Laboratorieleverandøren Agilent Technologies har haft et stærkt forskudt tredje kvartal, og opjusterer forventningerne for helåret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier