MedWatch

Medicinalindustrien skruer op for den gode PR

Flere måneder dårlig omtale af prissætningen af lægemidlerne i den amerikanske medicinalindustri, har nu fået brancheforeningen og selskaberne til at skrue op for PR- og lobbyindsatsen overfor de politiske beslutningstagere.

Foto: Colourbox

Den amerikanske medicinalindustris image har fået en hel del knubs over de sidste mange måneder. Selskaber som Turing ledet af den yderst kontroversielle Martin Shkreli og Valeant har med den dårlige omtale af prisstigninger på deres lægemidler rettet spottet mod hele industrien, og det negative fokus har nu fået industriens brancheforening PhRMA til at melde, at de vil poste flere penge i PR og lobbyarbejde. Det skriver Wall Street Journal.

Det er særligt de amerikanske politikere og andre vigtige personer i det politiske landskab, som skal være målet for de nye kampagnekroner. PhRMA planlægger at bruge 10 pct. mere end i 2015 på radio-, tv- og printreklamer i forsøget på at fremhæve industriens rolle i udviklingen af nye lægemidler og den medicinske forskning. Derudover vil en del af reklamerne også køre over de sociale medier.

Reklamerne kommer midt i den ophedede diskussion i Washington DC om medicinomkostningerne og hvorvidt de amerikanske folkevalgte skal regulere prissætningen. Robert Zirkelbach fra PhRMA har afvist at kommentere yderligere på den øgede lobbyaktivitet. PhRMA brugte sidste år 18,4 mio. dollars på føderal lobbyisme i 2015, mens Amgen og Pfizer henholdsvis har postet 10,5 mio. dollars og 9,4 mio. dollars i føderale lobbyaktiviteter.

Martin Shkreli provokerer kongressen

Brancheorganisation kritiserer Valeant

Sådan faldt big pharmas amerikanske lobby-penge

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier