MedWatch

Martin Shkreli provokerer kongressen

Den forhadte og nu bedrageritiltalte Martin Shkreli har igen lavet rav i den, denne gang i forbindelse med en afhøring i den amerikanske kongres og efterfølgende på Twitter.

Foto: Craig Ruttle/AP/Polfoto

Den efterhånden langvarige og fortsat udviklende historie om den forhadte medicinalboss Martin Shkreli er nu rykket ind i kamrene på kongressen, hvor han blev afhørt om prissætningen af medicin. Som det efterhånden har været tilfældet mange gang, endte han med at provokere adskillige af de fremmødte, først med sin stilhed i kongressen og efterfølgende med sine udmeldinger på Twitter. Det skriver Reuters.

Shkreli afviste at svare på størstedelen af kongressens spørgsmål under påskud af det såkaldte ’fifth amendment,’ der tillader personer at afvise at vidne mod sig selv. Han havde til gengæld rigeligt at sige efterfølgende, hvor han på Twitter kaldte kongressens repræsentanter for imbecile.

Repræsentant Elijah Cummings prøvede at appellere til Shkreli med ordene: ”Du kan ende som eksemplet på grådige medicinalchefer, eller du kan ændre systemet", et råd der dog lod til at falde for døve ører.

Ligesom han skal sidde skoleret hos kongressen, afventer Martin Shrekli også en sag imod ham, efter at han blev anholdt for aktiefusk i forbindelse med tidligere aktiviteter. Derudover har en række interne dokumenter fra hans selskab Turing Pharmaceuticals også belastet ham yderligere.

Interne dokumenter udstiller USA's forhadte medicinmand

Shkreli på kollisionskurs med senatet

Shkreli på udkig efter nye advokater

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier