MedWatch

Sundhedsudgifter bliver markant del af amerikansk valgkamp

En altovervejende del af den amerikanske befolkning ønsker en plan fra præsidentkandidaterne, der skal belyse, hvordan de vil reducere landets sundhedsudgifter.

Foto: Mary Schwalm/AP/Polfoto

Abort og våbenkontrol. Normalt to emner, der optager især republikanske vælgere i USA i høj grad. Men i det allerede igangværende ræs om, hvem der skal være hhv. republikansk og demokratisk præsidentkandidat, er det et helt andet emne, der er i de amerikanske vælgeres sind på tværs af partiskel.

For ifølge Reuters viser en ny meningsmåling, at 62 pct. af adspurgte sagde, at de ønsker at vide mere om en præsidentkandidats plan for at reducere udgifter til sundhedsvæsenet. Dermed er det kun en plan for, hvordan kandidaterne ønsker at holde landet sikkert, der optager flere.

Mens republikanske og demokratiske kandidater er meget langt fra hinanden om, hvordan man løser udfordringerne i det amerikanske sundhedsvæsen, viser meningsmålingen nogenlunde den samme andel af republikanske vælgere, 62 pct., der ser det som en prioritet i forhold til demokraterne, 67 pct. Det fremhæver ifølge Reuters vælgernes frustration med stigende medicinpriser, forsikringspræmier og selvrisiko forud for 2016-valget.

Omkring 40 pct. af de adspurgte i Reuters' meningsmåling sagde, at deres udgifter til sundhedsvæsenet er steget i det forløbne år, sammenlignet med 46 pct., hvis omkostninger var på samme niveau som året før, og 13 pct., der ligefrem så et fald i omkostningerne.

 Er "The Wolf of Pharma Street" personificeringen af medicinalbranchens ækle side?

 Amerikanere giver medicinalindustrien nedadvendt tommelfinger

 Amerikansk prisdebat fortsætter

 Clinton sender brev til amerikanske myndigheder

 Nye aktiefald efter ’demokratisk priskrig’

 Clinton foreslår medicin-loft på 250 dollar om måneden

Mere fra MedWatch

Evaxion sparer stort millionbeløb til klinisk forsøg gennem MSD-partnerskab

Efter Evaxion har indgået en samarbejdsaftale med amerikanske MSD, som stiller sit blockbuster-middel Keytruda frit til rådighed i et fase 2b-forsøg, står det danske biotekselskab til at spare i omegnen af 50 mio. kr. uden at skulle afgive nogen kommercielle rettigheder til en mulig kombinationsbehandling.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier