MedWatch

Amerikanere giver medicinalindustrien nedadvendt tommelfinger

Ny meningsmåling viser, at tre ud af fire amerikanere mener, at lægemiddelpriser generelt er for højt sat. Tiltroen til industrien er faldet markant de sidste tyve år.

Foto: Colourbox

Foran et kommende valgår i USA, hvor medicinpriser allerede er et af de helt store temaer, viser en ny meningsmåling lavet af STAT og Harvard T. H. Chan School, som er offentliggjort på FiercePharma ikke overraskende, at medicinalindustrien ikke er i kridthuset hos den menige amerikaner, og at politikerne derfor gør ret i at forfølge den linje.

Tre ud af fire amerikanere mener, at lægemiddelpriserne er for høje, og kun halvdelen mener, at lægemiddelvirksomhederne gør et godt stykke arbejde. Det er 30 procent færre end for 20 år siden. Fire ud af ti mener, at lægemiddelvirksomhederne udfører et decideret dårligt stykke arbejde.

Over halvdelen – 53 procent – mener, at grunden til stigende medicinpriser skyldes de farmaceutiske selskabers ønske om at øge profitten. Præsenteret for rigtige eksempler på prisstigninger, mente ni ud af ti, at selskaberne havde handlet urimeligt.

Enighed over partiskel

Det interessante forud for valget er, at enigheden blandt amerikanerne går på tværs af partiskel. Otte ud af ti demokrater mener, at prisen på receptpligtige lægemidler er urimelige, mens det samme gælder for syv ud af ti republikanere. Fire ud af ti mener, at demokraterne vil være bedst til at håndtere de stigende medicinpriser, mens tre ud af ti mener, at republikanerne vil. Ud af de demokratiske kandidater er der mere tiltro til at Hillary Clinton kan holde medicinpriserne i ro end Bernie Sanders.

Det er ikke første gang, den amerikanske offentlighed er efter industrien for høje medicinpriser. I juni svarede næsten tre ud af fire på en meningsmåling fra Kaiser Health Tracking Poll, at medicinudgifterne var for høje og lidt over tre ud af fire sagde, at det var fordi medicinalselskaberne prissætter for højt.

 Clinton og Sanders langer ud efter Pfizer-Allergan

 Udskældte Turing lover at sænke prisen 

 Clinton foreslår medicin-loft på 250 dollar om måneden

 Hillary Clinton går i kamp mod høje medicinpriser

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier