MedWatch

Nye aktiefald efter ’demokratisk priskrig’

De amerikanske demokrater har fløjtet til kamp mod opskruede medicinpriser i landet. Og det rammer flere medicinal- og biotekselskaber i både USA og herhjemme. Partiet kræver nu et canadisk selskab stævnet.

Foto: Colourbox

Det demokratiske parti i USA, anført af præsidentkandidat Hillary Clinton, har lagt sig ud med landets medicinal- og biotekindustri og fløjtet til kamp mod de alt for høje priser, som visse selskaber ifølge partiet kræver for sine lægemidler – og det rammer flere selskabers aktier både i USA og udlandet.

Det hele startede med, at industriens nok pt. mest forhadte mand, Turing Pharmaceuticals topchef Martin Shkreli, hævede prisen på lægemidlet Daraprim med 5500 pct., fra 13,5 dollars til 750 dollars natten over. Det fik Hillary Clinton på banen i ”Twitter-sfæren” med en sønderlemmende kritik af prisstigninger på ældre medicin generelt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Corona har udfordret og skærpet centrale dele af BII-konceptet

En central del af konceptet bag Bioinnovation Institute (BII) er den daglige gang i life science-kontorfælleskabet Cobis, hvor porteføljeselskaber har mulighed for at mødes uformelt med andre selskaber og potentielle investorer. Med corona hærgerende har det i lange perioder ikke været muligt, og det har udfordret konceptet, siger adm. direktør, Jens Nielsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier