MedWatch

Amerikansk prisdebat fortsætter

Under en paneldebat på Harvard blandt medicinske eksperter blev der på ny rettet en bredside mod prissætningen af lægemidler på det amerikanske marked.

Foto: Colourbox

"Amerikanerne bliver på en og samme tid i høj grad flået med lægemidler og får også en enorm værdi, og vi ved næsten aldrig, hvornår vi bliver rippet, og hvornår vi får reel værdi. Det skal ændres."

Sådan lyder den seneste bredside i debatten om medicinpriserne på det amerikanske marked. Ordene falder ifølge Reuters fra Steven Pearson, der er øverste chef for the Institute for Clinical and Economic Review (ICER) - en uafhængig nonprofit-gruppe, der vurderer den kliniske og omkostningsmæssige effektivitet af nye lægemidler.

Dermed fortsætter debatten, som tog fart, da det demokratiske parti i USA, anført af præsidentkandidat Hillary Clinton, lagde sig ud med landets medicinal- og biotekindustri og fløjtede til kamp mod de alt for høje priser, som visse selskaber ifølge partiet kræver for sine lægemidler.

Steven Pearsons ord faldt på et debatarrangement afholdt af Harvard T.H. Chan School of Public Health og Reuters.

 Amerikansk debat kan hjælpe danske medicinalaktier

 Nye aktiefald efter ’demokratisk priskrig’

 Clinton foreslår medicin-loft på 250 dollar om måneden

 Hillary Clinton går i kamp mod høje medicinpriser 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier