MedWatch

Eli Lilly dybt bekymret over kinesisk bestikkelsesanklage

Den amerikanske medicinalkæmpe Eli Lilly har ifølge en anonym kilde brugt et tocifret millionbeløb på bestikkelse i Kina.

Foto: Colourbox

Eli Lilly er det fjerde store internationale medicinalselskab, der er kommet i søgelyset efter anklager om korruption i Kina. Selskabet tager anklagerne meget alvorligt, skriver Reuters.

En anonym kilde har i en kinesisk avis ved navn 21st Century Business Herald fortalt, at bestikkelse og ulovlige betalinger var udbredt hos medicinalselskabets kinesiske afdeling.

"For at ramme rivalernes salg og fremme selskabets egne produkter er bestikkelse og specielle betalinger af alle slags ekstremt almindelige hos selskabet. Problemet er lige så slemt som hos Glaxosmithkline," siger kilden ifølge avisen.

Ifølge kilden, der opererer under pseudonymet Wang Wei og efter sigende tidligere har været ledende medarbejder i afdelingen, blev der brugt godt 5 mio. dollar på bestikkelse i en periode mellem 2011 og 2012.

Endnu ikke bekræftet

Hos Eli Lilly er man dybt bekymret for anklagerne, selvom de endnu ikke har fået anklagerne bekræftet.

"Selvom vi ikke har været i stand til at bekræfte anklagerne, tager vi dem seriøst, og vi fortsætter vores efterforskning," skriver Eli Lilly i en kommentar til Reuters.

Eli Lilly offentliggjorde i 2012, at det var blevet gjort opmærksom på lignende anklager. Dengang åbnede selskabet en efterforskning af sagen.

Tidligere i år er Glaxosmithkline, Novartis og Sanofi kommet i de kinesiske myndigheders søgelys efter lignende anklager.

 Undersøgelser af kinesisk korruption breder sig

 Kina undersøger korruptionsanklager mod Sanofi

 Novo frygter prispres efter Kina-svindel

 Kina banker på døren hos vestlige medicinalfirmaer

 Life science-gigant dømt for prisfusk i Kina 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier