MedWatch

Undersøgelser af kinesisk korruption breder sig

De kinesiske myndigheder udvider nu deres undersøgelser af omfanget af korruption i medicinalindustrien og sundhedssektoren i landet. Endnu en storaktør er røget i saksen.

Foto: Svilen Milev / Stock.Xchng

Kinesiske myndigheder skærper nu deres fokus på den tilsyneladende omfattende korruption i relationerne mellem landets sundhedssektor og internationale medicinalselskaber. Det skriver Financial Times.

Således har to forskellige myndigheder onsdag annonceret nye tiltag for at komme problemet til livs.

Regeringen i Shanghai, hvis hospitaler står for en stor del af al medicin, som sælges i Kina, har bedt alle hospitaler om at holde et vågent øje med tegn på korruption indenfor indkøb og ordinering af lægemidler, samt indenfor kliniske studier, som hospitalerne er involverede i.

Samtidig har statens administration for industri og handel, SAIC, annonceret at man vil kigge en række industrier, som har indflydelse på de kinesiske forbrugeres liv, efter i sømmene for at finde tegn på ”bestikkelse, bedrageri og konkurrenceforvridende praksis”, skriver avisen.

Flere selskaber i problemer

De kinesiske problemer startede i sidste måned, da GlaxoSmithKline som den første store medicinalkoncern blev beskyldt for at have bestukket læger og embedsmænd i Kina for at drive prisen på sine produkter i vejret.

  GSK beskyldes for milliardbestikkelse 

Siden er også franske Sanofi kommet i klemme, ligesom myndighederne har aflagt uanmeldt besøg hos flere andre storaktører, heriblandt Novo Nordisk og Lundbeck. Men der er ikke rettet nogen beskyldninger om korruption mod de danske selskaber.

  Kina undersøger korruptionsanklager mod Sanofi

  Kina banker på døren hos vestlige medicinalfirmaer 

Senest er også Novartis landet i myndighedernes søgelys, efter en whistleblower har forklaret overfor en kinesisk avis, at selskabet har presset salgspersonale til at bestikke læger for at øge prisen på et kræftlægemiddel, oplyser avisen.

Link til artiklen fra Financial Times findes her. (log-in påkrævet)

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier