MedWatch

Kina banker på døren hos vestlige medicinalfirmaer

Vestlige farmaceutiske virksomheder undersøges nu for deres pris- og marketingpraksisser i den kinesiske lægemiddelindustri. Blandt andre har Lundbeck, Novo Nordisk og Sanofi fået henvendelser i deres kinesiske afdelinger fra myndighederne.

Foto: Sanofi

Efter at den britiske medicinalgigant GlaxoSmithKline er blevet fældet i en voldsom korruptionsskandale i Kina, er turen kommet til en række andre vestlige medicinalvirksomheder.

Både Lundbeck, Novo Nordisk og franske Sanofi har fået henvendelse fra de kinesiske myndigheder, skriver Financial Times.

Lundbecks besøg

Ulf Wiinberg, topchef i Lundbeck, fortæller Financial Times, at kinesiske embedsmænd sidste måned spurgte til nogle forhold angående virksomhedens markedsføring af medicin.

"De efterspurgte information om vores salgs-praksis," siger direktøren til den britiske erhvervsavis.

For Novo Nordisks vedkommende kom den lokale myndighed for industri og kommercialisering og inspicerede faciliteterne i Tianjin, hvor Novo Nordisk har 800 medarbejdere. Her håndterer man påfyldningen af insulin til injiceringspennene Flexpen og Penfill til hele det kinesiske marked.

Men koncernen ved ikke, om besøget var et led i efterforskningen af korruption af vestlige selskaber, eller om det var et rutinebesøg

Kender ikke anledningen

For Sanofi står det lidt værre til. En whistleblower påstår, at den franske koncern betalte 1,7 mio. yaun i bestikkelse til 503 læger i Beijing, Shanghai, Hangzhou og Guangzhou i 2007.

Andre virksomheder som UCB, Eli Lilly og AstraZeneca har også haft besøg af myndighederne, men det er uklart, om besøgene har forbindelse med korruptionsgranskningen.

 Kinesiske myndigheder på besøg hos Novo

 Kinas skyggesider udfordrer life science  

 Life science-gigant dømt for prisfusk i Kina

 GSK-chef: Ansatte har snydt både os og Kina 

 GSK lover billigere medicin efter Kina-skandale 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier