MedWatch

Life science-gigant dømt for prisfusk i Kina

For første gang er en af de helt store selskaber dømt for ulovlig prisfastsættelse i Kina.

Foto: Colourbox

Johnson & Johnson er som det første Fortune 500-selskab blevet dømt for ulovlig prisfastsættelse på det kinesiske marked.

Ifølge BBC har giganten påbud om at betale 85.000 dollar til en lokal distributør, Rainbow Medical, efter at to underafdelinger skulle have fastsat en minimumspris for videresalg af dets kirurgiske instrumenter.

Dette skulle tilnærme sig monopolistisk adfærd, og dommen skal ifølge myndighederne beskytte de kinesiske forbrugere, mens en række analytikere ifølge BBC siger, at myndighederne retter søgelyset mod udenlandske firmaer for at øge nationale selskabers markedsandele.

Rainbow Medical blev i sin tid nægtet adgang til yderligere produkter af det amerikanske selskabs datterselskaber med begrundelsen om, at man solgte det medicinske udstyr for billigt. Distributøren havde krævet en kompensation på 2,2 mio. dollar.

 GSK lover billigere medicin efter Kina-skandale

 Kina: GSK indrømmer bestikkelse og skattefusk

 Kinesisk prisundersøgelse kan skade medicinalselskaber 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier