MedWatch

Kinesisk prisundersøgelse kan skade medicinalselskaber

Medicinalindustriens giganter, som Merck, Novo Nordisk, Novartis og GlaxoSmithKline, sveder for tiden tran, på grund af sidste uges udmelding fra Beijing om, at en undersøgelse af medicinalselskabernes priser er undervejs. Det skriver Financial Times.

Foto: Thomas Borberg

Det er den nationale udviklings- og reformkommission i Beijing, der har signaleret en undersøgelse af priserne i 60 medicinalselskaber, hvoraf et halvt dusin er datterselskaber af internationale medicinalvirksomheder.

Mens flere lokale spidser i medicinalbranchen i Kina har udtalt, at undersøgelsen blot er en rutinemæssig undersøgelse, der skal sætte et øvre loft for priserne på patenteret og kopi-medicin som regeringen betaler for, så advarer udenlandske spillere om, at meldingen signalerer en ny og hårdere tilgang til priserne.

"Vi vidste, at priserne skulle have et gennemsyn under en ny sundhedsminister. Alle ventede, det ville ske på et tidspunkt, men det her er langt tidligere og mere omfattende end ventet," udtaler en konsulent i medicinalindustrien, ifølge Financial Times.

Ifølge analytikere vil eventuelle prisreduktioner på medicin i Kina være baseret på sammenligninger med priser i andre lande, hvilket vurderes til at kunne føre til en markant nedgang i omsætning og profit for de internationale medicinalselskaber.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier