MedWatch

Kinesiske myndigheder på besøg hos Novo

I øjeblikket foregår der en større undersøgelse af en række udenlandske selskaber i Kina, og lokale myndigheder har for ganske nylig været på inspektion hos Novo Nordisks produktionsfaciliteter i landet.

De kinesiske myndigheder foretager i øjeblikket en omfattende undersøgelse af en række medicinalselskaber, hvilket bl.a. har ført til husarrest af 30 medarbejdere hos den britiske gigant GlaxoSmithKline. Også Novo Nordisk har haft besøg af myndighederne i Kina, kan selskabets koncernøkonomidirektør Jesper Brandgaard berette.

”Vi har haft besøg af de lokale myndigheder hos vores produktionsfacilitet i Tianjin den 1. august. Vi ved ikke, hvorvidt det er en del af den i øjeblikket omtalte undersøgelse, og Novo Nordisk er ikke blevet anklaget for noget. Vi samarbejder med myndighederne, men vi er på nuværende tidspunkt ikke vidende om, at vi skulle være en del af den igangværende større undersøgelse.”

Bedt om udlevere oplysninger

Det var ifølge Jesper Brandgaard den lokale myndighed for industri og kommercialisering, der inspicerede faciliteterne i Tianjin, hvor Novo Nordisk har 800 medarbejdere. Her håndterer man påfyldningen af insulin til injiceringspennene Flexpen og Penfill til hele det kinesiske marked.

”Vi blev bedt om at udlevere oplysninger om vores aktiviteter i Tianjin, men som sagt så ved vi ikke, om det var ren rutinetjek, eller om det var en del af den igangværende undersøgelse, der nævnes i medierne for tiden. Men der var ikke tale om, at de statslige myndigheder var på inspektion i vores hovedkvarter, der ligger i Beijing. Det var den lokale, administrative myndighed i Tianjin, der besøgte vores produktionsfaciliteter der. Det er ikke usædvanligt, at vi bliver besøgt af den myndighed,” siger han og tilføjer:

”Jeg vil igen understrege, at vi ikke er blevet anklaget for noget som helst, og at det ikke var politiet, men en administrativ myndighed, der var på besøg.”

Kontinuerligt øget indsatsen

Novo Nordisk har ifølge finansdirektøren haft et markant fokus på forretningspraksis og etik i det seneste årti.

”Men vi har ikke foretaget os noget specifikt i forhold til den nuværende undersøgelse, der er i gang i Kina. Vi har dog kontinuerligt øget vores indsats, da vi oplever, at barren for dette hæves hele tiden – på globalt plan og ikke kun i Kina. Vi har fuld tillid til den måde, vi driver forretning på i Kina, og vi har ikke foretaget nogen signifikante ændringer i relation til igangværende undersøgelse af GSK. Jeg vil dog også gerne understrege, at vi har begrænset indsigt i detaljerne af den sag.”

MedWatch var på besøg på fabrikken i Tianjin i maj. Læs artiklen fra besøget her: Novo hyrer 100 nye medarbejdere på Kina-fabrik

 30 GSK-medarbejdere i husarrest i Kina

 GSK-chef: Ansatte har snydt både os og Kina

 Kinesisk prisundersøgelse kan skade medicinalselskaber

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier